Nederland Zingt op Eerste Pinksterdag

12 juni 2011, 09:00

Ds. Wigle Tamboer ontmoet Faraidoun en Wesselien. Ze hebben een gastvrij huis voor Koerden.

Faraidoun en Wesselien hebben een gastvrij huis voor Koerden. Faraidoun is zelf Koerd, gevlucht uit Irak, en vertelt het verhaal van zijn spannende vlucht aan ds. Wigle Tamboer.

In Nederland kwam Faraidoun in aanraking met het christelijke geloof, waar hij eerst niets van moest hebben. Maar nu is hij een totaal ander mens geworden door Gods Geest.

Hij trouwde met Wesselien, een echt Zeeuws meisje. En toen kreeg hij een roeping van God, waar hij eerst helemaal niet blij mee was. Over Jezus vertellen aan de Koerden... Help, hoe moet dat?

Faraidoun en Wesselien geven ds. Tamboer een rondleiding door het Koerdenhuis en stellen hem voor aan enkele gasten. Ieder van hen heeft een bijzonder verhaal, dat laat zien hoe Gods Geest werkt in mensen.

Faraidoun vertelt aan ds. Tamboer dat de Koerden afstammen van de Meden, een van de volken die in Handelingen 2 bij de uitstorting van de Heilige Geest aanwezig zijn. Daarna horen zij hun moedertaal spreken. Dat is aanleiding voor een bijzondere Pinkstermeditatie: Gods woord is voor alle volken, ook voor dit volk dat nu geen eigen land meer heeft.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: