Nederland Zingt op Tweede Pinksterdag

13 juni 2011, 09:00

Is de roeping van Faraidoun, om zijn volk meer te vertellen over Jezus, ook Wesseliens roeping?

Opnieuw bezoekt ds. Wigle Tamboer het huis voor Koerden van Faraidoun en Wesselien. Hij wil meer weten van Wesselien, de Zeeuwse die trouwde met een Koerdische asielzoeker. Hoe hebben ze elkaar ontmoet? Is de roeping van Faraidoun, om zijn volk meer te vertellen over Jezus, ook haar roeping?

Eten en feesten, het zijn twee dingen die erg belangrijk zijn in de manier waarop Faraidoun en Wesselien de Koerden uitnodigen! Ook vandaag bereiden zij een maaltijd voor, een picknick met de gemeente, waar voor de Koerden natuurlijk muziek en dans bij hoort.

Hoe gaan de Nederlandse en de Koerd om met de cultuurverschillen? Openhartig vertellen ze aan ds. Tamboer dat het niet altijd gemakkelijk is geweest. Maar Gods Geest leidt hen en daarom is Pinksteren belangrijk voor hen.

In de meditatie reageert ds. Tamboer op het verhaal van Wesselien, en het beeld dat zij van God had, of liever, hoe God naar háár kijkt! Gods genade is werkelijkheid in haar leven, en door Gods Geest mag zij dit doorgeven, samen met Faraidoun. God verandert harten van Koerdische vluchtelingen, dat is een bijzonder verhaal.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: