Nederland Zingt op Zondag

3 juli 2011, 09:25

Gastpresentator ds. Atze Buursema is op de Spetse Hoeve. Daar maakt hij kennis met Stephan Barendse en Kamin.

Gastpresentator ds. Atze Buursema neemt u mee naar het Groningse platteland naar de Spetse Hoeve. Daar ontmoet hij Stephan Barendse.

Stephan Barendse groeit op als jongste zoon in een gezin van pinkstervoorganger Jan Barendse. Maar in Amsterdam krijgt Stephan foute vrienden en begeeft hij zich op het terrein van drugs en alcohol. Tijdens een vakantie in de VS trekt hij met christelijke jongelui op en wordt hij geraakt door hun enthousiasme voor God én mensen.

Terug in Nederland gaat Stephan werken voor Teen Challenge. Deze organisatie richt zich op mensen met een verslaving. Sinds een jaar runt Stephan samen met zijn vrouw Marianne de Spetse Hoeve van Teen Challenge.

Ds. Atze Buursema maakt in deze aflevering ook kennis met Kamin. Deze vrolijke Surinaamse rietvlechter raakte jaren geleden aan de drugs. Inmiddels is hij al elf jaar clean en werkt hij als vrijwilliger op de Spetse Hoeve. Met ds. Buursema praat hij over zijn verslavingen, maar ook over hoe God hem een uitweg bood.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: