Nederland Zingt op Zondag

10 juli 2011, 09:25

Gastpresentator ds. Atze Buursema heeft op de Spetse Hoeve een ontmoeting met Reinder.

Gastpresentator ds. Atze Buursema is op de Spetse Hoeve in Veelerveen. Daar maakt hij kennis met Reinder.

Reinder heeft na zijn rechtenstudie een bloeiende eigen juridische praktijk. Maar in de jaren daarna wordt hij vaak slachtoffer van een criminele bende. "Ze wisten dat ik goed verdiende, en daar wilden ze van mee profiteren. Afpersing, een pistool op je hoofd en dat soort dingen".

Uiteindelijk is Reinder nauwelijks meer in staat om te werken. Totdat iemand hem adviseert cocaïne te gebruiken, want "dan kun je tien keer zo hard werken". Dat klopt ook, maar Reinder is direct verslaafd. Uiteindelijk gaat het bergafwaarts met zijn zaak, en Reinder belandt letterlijk in een doos op straat.

Via een lange omweg komt hij terecht op de Spetse Hoeve. Inmiddels helpt hij de mannen die nu in het afkickprogramma op de hoeve zitten bij hun strafrechtelijke problemen. Vaak hebben ze schulden en moet er het nodige op juridisch gebied geregeld worden. Naast praktische hulp biedt Reinder de bewoners ook een luisterend oor.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: