Nederland Zingt op Zondag

17 juli 2011, 09:25

Op de Spetse Hoeve spreekt ds. Atze Buursema met Romeo, die na een leven vol criminaliteit en drugsgebruik tot geloof is gekomen.

Gastpresentator ds. Atze Buursema is opnieuw op de Spetse Hoeve in Veelerveen. Hij ontmoet onder anderen Romeo (30) uit Amsterdam, die zich hier vol overgave op het verzorgen van de kippen heeft gestort.

Op zijn zeventiende begon Romeo met straatroven en drugsgebruik. Verschillende keren belandde hij in de gevangenis en kreeg hij jeugd-tbs. Inmiddels zit hij vier maanden in het afkickprogramma en is hij ook tot geloof gekomen. "Dit is mijn eerste lente, in zoveel jaren, dat ik rook-, drugs- en alcoholvrij ben en ik voel me enorm bevrijd."

Daarnaast vertelt Stephan Barendse, directeur van de Spetse Hoeve, meer over de visie van Teen Challenge. Zelf is hij nooit verslaafd geweest, maar hij gebruikte wel drugs en alcohol. Het is nu zijn persoonlijke drive mensen kennis te laten maken met de 'Jesus-factor' zoals ze dat bij Teen Challenge noemen.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: