Nederland Zingt op Zondag

14 augustus 2011, 09:25

Gastpresentator ds. Gert Hutten is op bezoek bij Piet en Heleen van Pelt op hun hoeve in Hummelo.

Gastpresentator ds. Gert Hutten is te gast bij Piet en Heleen van Pelt op hun hoeve in Hummelo. Sinds een paar jaar runnen ze een time-out voorziening voor dak- en thuislozen. Een plek waar ze in alle rust op adem kunnen komen en nieuwe keuzes kunnen maken.

Piet is marketingdirecteur van een bedrijf in computerchips, maar wordt van de ene op de andere dag ontslagen. Hij komt op straat te staan en raakt behoorlijk gedesori├źnteerd: wie is hij nog zonder zijn maatschappelijke positie? Maar al snel herpakt hij zich en richten hij en Heleen hun oog op de toekomst.

Langzaam maar zeker ontwikkelen ze visie voor hulpverlening met inzet van vrijwilligers en ze komen in contact met Stichting Ontmoeting. Ze kunnen een boerderij kopen in de Achterhoek en het idee ontstaat om daar een time-out voorziening voor daklozen op te zetten. In 2006 gaat dit project onder de naam Het Passion van start.

Ds. Gert Hutten praat hierover met Piet en Heleen, en ook met Jaap Bos, oud-directeur van een timmerfabriek, die hen hielp met het opzetten van Het Passion en die nog regelmatig langskomt om te helpen met klussen. Ook ontmoet ds. Gert Hutten tijdens de koffie op het terras enkele gasten.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang vanuit de Laurenskerk in Rotterdam.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: