Nederland Zingt op Zondag

21 augustus 2011, 09:25

Ds. Gert Hutten is te gast bij 'Het Passion'. Hij praat met Piet van Pelt over de ervaringen die hij heeft met 'zijn' gasten.

In deel twee van het drieluik over 'Het Passion', een time-out voorziening voor dak- en thuislozen, praat ds. Gert Hutten met Piet over de ervaringen die hij heeft met 'zijn' gasten. Met zeventig procent van de mannen gaat het na de time-out periode goed. Helaas zijn er ook die terugvallen en het doet pijn om dat te zien.

Piet is verantwoordelijk voor de financiën, fondswerving en het regelen van vrijwilligers. Er zijn bijvoorbeeld rij-vrijwilligers die de mannen naar andere plaatsen moeten brengen. Piet maakt er een sport van om sponsors te vinden voor extra dingen als: een nieuwe tennisbaan, vergaderzalen, een nieuwe kap op de boerderij. Natuurlijk doet hij ook allerlei praktische dingen, zoals het maaien van het gras rondom de boerderij. Daar is hij in de zomer wel vier uur per week mee bezig, maar hij vindt het een ontspannen bezigheid, die hij niet graag uit handen geeft!

In de moestuin ontmoet ds. Gert Hutten één van de gasten van het eerste uur: Ronald Risseeuw, die vertelt over het effect van de time-out op hem. Hij helpt inmiddels alweer jarenlang als vrijwilliger in 'Het Passion'.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang vanuit de Petrus en Pauluskerk in Maassluis.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: