Nederland Zingt op Zondag

4 september 2011, 09:00

Ds. Wigle Tamboer trekt een dag op met Marianne Verbist. Samen met haar man Arnold runt ze een opvanghuis voor zwangere tienermeisjes.

Ds. Wigle Tamboer ontmoet Marianne Verbist in Hulst, in Zeeuws-Vlaanderen. 'Voor de Belgen zijn we Hollanders en voor Nederlanders zijn we Vlamingen', zegt Marianne Verbist.

Marianne (58) is nog maar vijftien jaar wanneer haar moeder overlijdt. Vanaf dat moment is haar jeugd voorbij en neemt ze de taken die moeder had over. Haar leven blijft in het teken staan van 'zorgen'.

Marianne heeft samen met haar man Arnold een opvanghuis voor zwangere tienermeisjes. Ds. Wigle Tamboer praat met gasten in het opvanghuis en gaat met Marianne naar het kerkje in het grensplaatsje Clinge, waar zij op 12-jarige leeftijd communie heeft gedaan.

Tegenwoordig staat Marianne zelf op een preekstoel: zij is pastor in een Pinkstergemeente. Zoals in elk mensenleven kent ook dat van Marianne verliezen. Hoe ga je daar mee om? In hoeverre kan na een droevig afscheid ook weer een nieuw begin enthousiast omhelst worden? Marianne kijkt terug op haar leven en verwondert zich over wat God in haar leven heeft gedaan.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang vanuit de Grote Kerk in Breda en de Grote- of Maria Magdalenakerk in Goes.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: