Nederland Zingt op Zondag

11 september 2011, 08:55

Ds. Gert Hutten ontmoet zuster Greet Verhoeven. Ze werkt als diacones in opvanghuis 't Arendsnest in Amsterdam.

Dominee Gert Hutten trekt een dag op met zuster Greet Verhoeven. Voor de meeste bewoners van de Amsterdamse volksbuurt De Pijp is zij een bekende verschijning. Ze werkt als diacones in 't Arendsnest, een opvanghuis voor jonge vrouwen die in moeilijkheden zijn geraakt.

Greet is opgegroeid in een groot gezin, met zes broers en zes zussen, in Ridderkerk. Ze is halverwege de twintig als ze zich geroepen weet zendingsdiacones te worden. Ze legt de gelofte af dat ze God in deze gemeenschap zal dienen, wat ook inhoudt dat ze niet zal trouwen en afziet van geld en goed. Greet leidt een sober bestaan. Hoewel ze dat zelf nog wel mee vindt meevallen.

Tien jaar lang werkt ze met haar medezusters in het Zendingsdiaconessenhuis in Amerongen. Dan wordt ze gevraagd gastvrouw te worden in 't Arendsnest in Amsterdam. In 2009 fuseert 't Arendsnest met de stichting Timon en wordt zuster Greet teamleidster.

Ds. Gert Hutten en zuster Greet maken samen een rondje over de Albert Cuyp-markt. Ook hier is ze de afgelopen jaren niet onopgemerkt gebleven, zo blijkt.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang vanuit de Catharinakerk in Eindhoven en de St. Clemenskerk in Steenwijk.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: