Nederland Zingt op Zondag

18 september 2011, 09:00

Ds. Arie van der Veer ontmoet Anneriet Boonen. Zij werkt voor IFES, een internationale beweging van christen studenten.

Ds. Van der Veer schrijft: 'Ik heb het gisteren aan mijn zus verteld'

We zitten heerlijk in de zon op het terras van een café op de campus van de universiteit van Tilburg. We maken een opname voor Nederland Zingt op Zondag. Gast voor deze aflevering is Anneriet Boonen. Anneriet vertelt over haar passie voor studenten. Haar hart gaat uit naar 17.000 studenten die hier studeren. Velen zijn geen christen.

Toch zijn velen op zoek. Onder andere op zoek naar het doel van hun leven. In deze periode worden de studenten gevormd en worden heel belangrijke keuzes voor de rest van hun leven gemaakt. Anneriet staat naast ze. Wil ze helpen bij het maken van een goede keuze. Zij werkt met 100 christenstudenten.

In het café op de campus hebben we een afspraak met een studente. Michelle is pas afgestudeerd. Zo'n anderhalf jaar geleden is zij tot geloof gekomen. Anneriet begeleidt haar. Samen praten ze regelmatig over geloofsvragen. Ook lezen ze samen de Bijbel.

"Ik heb het gisteren aan mijn zus verteld", zegt Michelle. "Ze reageerde heel positief". "Nu mijn vader en moeder nog". "Dat zal best meevallen”, reageert Anneriet, "volgens mij weten die het allang". Volgens Michelle is Anneriet het middel geweest om God te leren kennen. Anneriet reageert bescheiden. Maar natuurlijk is ze blij. Dat was in Bosnië waar ze ook drie jaar heeft gewerkt wel even anders. Daar leek soms alle werk tevergeefs.

Ik trek een dag met Anneriet op.
Samen praten we over dit bijzondere werk. Haar worsteling om zowel moeder als studentenwerker te zijn. Over het stellen van prioriteiten. Over al of niet gewaardeerd worden door God.

Kortom een boeiende uitzending.
Kijk en luister.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: