Nederland Zingt op Zondag

9 oktober 2011, 08:55

Ds. Arie van der Veer ontmoet Pim en Karin de Jong. Ze vertellen over de wonderlijke weg die God met hen ging.

Ds. Van der Veer schrijft: Het echte leven

We willen allemaal van het leven genieten. Maar soms lukt dat gewoon niet. Mensen kunnen je het leven onmogelijk maken. Tegenslagen kunnen je verlammen. Depressies verhinderen je gewoon om de mooie dingen van het leven te zien. Je hebt er helemaal geen oog voor.

Pim de Jong, de gast in de komende uitzending van NZOZ was jarenlang depressief. Na verschillende opnames op een psychiatrische ziekenhuis werd hij volledig afgekeurd en zat hij hele dagen thuis achter de gesloten lamellen, achterdochtig en bang. Hij was helemaal afhankelijk van Karin, zijn vrouw, die hem niet laat vallen en die (tegen beter weten in) hoopt dat het goed met hem komt.

Pim had met niemand meer contact. Thuis keek hij naar horror- en sciencefictionfilms, slikte antidepressiva en vluchtte in drank. Als zijn vrouw ‘s avonds na haar werk naar huis fietste, leefde elke dag de vraag hoe zij haar man nu zou aantreffen?

De Pim van nu is een totaal ander mens geworden. De man die vroeger alle contacten uit de weg ging is nu altijd bereid tot een goed gesprek. Pim is een open, intelligente, attente en communicatieve veertiger geworden.Je kunt je niet voorstellen, dat hij jarenlang door angst- en dwanggedachtes werd beheerst, want hij komt heel relaxed over.

Ik ging met hem praten over het geheim van deze verandering.
Er is veel gebeurd met Pim. En in dat alles speelde het leren kennen van Jezus een centrale rol.

Kijk en luister

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: