Nederland Zingt op Zondag

16 oktober 2011, 08:55

Ds. Wigle Tamboer bezoekt Piet Maasland. Door een oogziekte kan hij bijna niet meer zien en heeft hij zijn leven opnieuw moeten inrichten.

Ds. Wigle Tamboer bezoekt Piet en Jikke Maasland. Als kind heeft Piet al problemen met zijn ogen, maar er is mee te leven. Naarmate de jaren vorderen, wordt zijn gezichtsvermogen door een oogziekte steeds minder. Vanaf zijn 35e moet Piet accepteren dat hij steeds minder ziet, en dus ook steeds minder kan doen. Hij kan niet meer fietsen, niet meer autorijden, en verliest hij zijn baan. Zaken die hij moeilijk kan verwerken.

 

Wanneer hij bijna niets meer ziet, moet hij zijn leven opnieuw inrichten. Hij krijgt steun van een blindengeleidehond. Piet moet leren de hond blindelings te vertrouwen, ook al denkt hij soms dat de hond geen goede beslissing neemt. Datzelfde vertrouwen leert hij in de omgang met zijn hemelse Vader. Hierover schreef Piet het boekje 'Blindelings vertrouwen'.

 

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: