Nederland Zingt op Zondag

23 oktober 2011, 09:00

Ds. Arie van der Veer ontmoet Pien van der Hoff, die ooit anorexia had. Ze heeft het wonderbaarlijk gered.

Ds. Van der Veer schrijft: Je bent een parel in Gods hand

Pien van der Hoff is echtgenote, moeder van vijf kinderen, pleegmoeder van nog eens vijf kinderen en lerares, die twee dagen voor de klas staat. Ze is ook nog eens domineesvrouw. Kortom, elke dag heeft zij met heel veel mensen te maken.

Elk kind vraagt een eigen begeleiding. Thuis en op school. Pien wil die graag geven. Ze heeft een passie voor mensen. In het bijzonder voor kinderen in de knel. Ze heeft een voorliefde voor peuters en tieners, die zeggen waar het op staat. Juist de ruwe, de weerbarstige kant van het leven trekt haar aan. Pien wil mensen zichtbaar maken, die onzichtbaar zijn. "Ik wil vooral communiceren, dat elk mens waardevol is."

Pien is een vrouw met passie.

Ooit stond zij een nier af. Een jonge man heeft daardoor een nieuw leven gekregen. Nog altijd vindt zij dat dit een heel goede beslissing is geweest.

Hoe komt het nu dat iemand zo kan zijn?

Het heeft alles te maken met haar eigen verleden. Ook met haar eigen strijd. Ook zij leerde pas door grote moeilijkheden heen dat ze bij God mag zijn wie ze is. De gang die God met haar leven is gegaan, heeft haar gevormd. Ze werd als een vaas, gekneed door Gods hand. Een vaas met liefde om anderen in het echte leven te doen delen.

Pien slaat daarom de hand niet op haar borst. Pien verwijst naar God. De blik waarmee Hij naar haar kijkt, bepaalt haar leven.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: