Nederland Zingt op Zondag

30 oktober 2011, 08:55

Ds. Van der Veer ontmoet ondernemer Bert Flier. Gegrepen door de nood in Ethiopië start hij daar een landbouwbedrijf op.

Ds. Van der Veer schrijft: Hoe God een mens verandert

Ik trok een dag met hem op. 's Morgens waren we in het bedrijf dat ooit door zijn vader is begonnen. Vader was smid. Samen met zijn broer runde hij een bedrijf dat zich richt op de automatisering in de glastuinbouw.

Ooit droomde hij dat zijn bedrijf honderd werknemers zou hebben. Omdat hij zwaar overspannen was, verklaarden de mensen hem voor gek. Maar zijn droom werd waar. Ik heb het bedrijf gezien. Een prachtig bedrijf.

Ik ontdekte dat juist dat dieptepunt in het leven van Bert Flier de kern van zijn leven is geworden. Het heeft zijn leven op de kop gezet. Bert is veranderd. In heel veel opzichten.

Bert is inmiddels niet meer directeur-eigenaar van zijn bedrijf. Zijn zoon heeft hem opgevolgd. Bert is nu investeerder geworden in Ethiopië. Hij is samen met anderen twee grote boerderijen begonnen. Het geeft aan honderden Ethiopiërs werk. Geld aan deze investeringen zal hij wel nooit verdienen. Daar zullen jaren overheen gaan. Maar het geluk van de mensen daar is voor Bert een nog belangrijker rendement.

Ooit was Bert een somber man. Hij voelde zich niet geliefd en onbegrepen. Bert was doodsbang voor God.

Hoe is hij veranderd.

Bert is een blijmoedig man geworden, die zijn leven en zijn geld inzet voor de ander. Juist omdat Hij in het diepste moment van zijn leven ontdekte wie en hoe De Ander is. Geloof in die God inspireert hem elke dag.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: