Nederland Zingt op Zondag

6 november 2011, 08:55

Kan God vrijheid in je leven brengen als je chronisch ziek bent? Arjan Lock spreekt hierover met zijn gast Arie-Jan Mulder.

In de Week van de Chronisch Zieken heeft EO-directeur Arjan Lock een ontmoeting met Arie-Jan Mulder. Na een hernia-operatie ging er bij hem iets mis en dat kwam niet meer goed. Toen Arie-Jan daardoor zelfs zijn werk verloor, begon een proces van boosheid en frustratie en klaagde hij de dokters aan voor hun medische misser.

 

Arie-Jan vertelt over deze worsteling, maar ook over zijn verleden als hippie en drugsverslaafde én zijn uiteindelijke proces van bevrijding. Hij neemt Arjan mee naar een klooster. Het motto van dit klooster, de St.Adelbertabdij in Egmond, is 'Deo Vacare': in God vind je vrijheid. Ook Arie-Jan heeft in zijn leven steeds meer vrijheid gevonden, door zijn geloof en relatie met God.

 

Arjan sluit af met een meditatie: is het mogelijk dat God vrijheid in je leven kan brengen als je chronisch ziek bent? De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: