Nederland Zingt op Zondag

13 november 2011, 08:55

Ds. Wigle Tamboer ontmoet Harm en Ann-Christell Slomp. Harm is officier in het Leger des Heils.

Ds. Wigle Tamboer ontmoet het echtpaar Harm en Ann-Christell Slomp. Beiden hebben in hun jeugd moeilijke dingen meegemaakt, waaronder de scheidingen van hun ouders. Harm en Ann-Christell komen allebei tot geloof bij het Leger des Heils en in hun jonge jaren zetten ze zich ook enthousiast in voor deze organisatie. Totdat de Noorse Ann-Christell trouwt met een Nederlandse jongen en haar geloof op een laag pitje komt te staan. Hun huwelijk zal niet standhouden. Ook Harm trouwt, maar zijn relatie strandt eveneens.

 

Harm en Ann-Christell leren elkaar kennen op het kantoor van het Leger des Heils in Almere. Ze krijgen verkering, trouwen en hebben ook in materieel opzicht alles wat hun hartje begeert, maar ze beseffen dat daar het geluk niet in zit. Op een gegeven moment krijgt Harm het gevoel dat God hem roept om officier in het Leger des Heils te worden. Harm en Ann-Christell besluiten het roer radicaal om te gooien.

 

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: