Nederland Zingt op Zondag

11 december 2011, 08:55

Ds. Wigle Tamboer ontmoet Jannie en Bert Slingerland. Jannie maakt kunst met een boodschap.

Ds. Wigle Tamboer ontmoet Jannie en Bert Slingerland. Zij trouwen op iets latere leeftijd en zijn blij dat Jannie al snel in verwachting raakt van hun eerste kindje.

 

In een vroeg stadium van haar zwangerschap krijgt Jannie Rodehond. Een virusziekte die meer dan 70 procent kans geeft op een gehandicapt kind. Toch besluiten ze in vol vertrouwen hun kindje geboren te laten worden. Het is een prachtige dochter en ze noemen haar Maria. Er is ogenschijnlijk niets mis met haar. Toch wordt al snel geconstateerd dat Maria doof is en uiteindelijk blijkt ze ook spastisch, autistisch en bijna helemaal blind te zijn.

 

Alle pijn en gebrokenheid verwerkt Jannie in het maken van beelden. Ook inspireert het haar tot het schrijven van boeken en het geven van lezingen. Haar vraag aan ons allen is: willen we aandacht en stem geven aan al onze kleine 'broeders' en 'zusters' die dat zelf niet kunnen?

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: