Nederland Zingt op Zondag

18 december 2011, 08:55

Ds. Arie van der Veer ontmoet Gert-Jan Segers, directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie.

Ds. Arie van der Veer is te gast bij Gert-Jan Segers. Hij is sinds drie jaar directeur van het Wetenschappelijk Instituut van de ChristenUnie.

 

Eerder werkte Gert-Jan voor een zendingsorganisatie in de Egyptische hoofdstad Caïro. Samen met zijn vrouw Rianne en hun drie kinderen woonde en werkte hij hier zeven jaar. Gert-Jan en Rianne vertellen over deze bijzondere periode in hun leven, waarin ze ook van dichtbij meemaakten hoe moslims tot bekering kwamen doordat ze in dromen Jezus ontmoetten.

 

Centraal in het leven van Gert-Jan staat het navolgen van Jezus in deze wereld. Eerst in Egypte, nu in de politiek. In een persoonlijk gesprek met ds. Arie van der Veer vertelt Gert-Jan hoe dit met vallen en opstaan is gegaan. Als student dacht hij God te begrijpen, totdat God zich terugtrok en hij God kwijtraakte. Na een donkere periode vol twijfel en eenzaamheid kwam God terug in zijn leven. Het besef dat het aan Gods genade te danken is dat hij weer kan geloven en Jezus mag navolgen, bepaalt sinds die tijd zijn leven.

 

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: