Nederland Zingt op Tweede Kerstdag

26 december 2011, 09:00

In het laatste deel van de kersttweeluik een gesprek met Nick Muller. Hij speelt mee in het wandeltheater. Bekijk alvast de promo.

Ds. Arie van der Veer bevindt zich nog steeds in Voorthuizen waar de tocht langs verschillende scènes over het leven van Jezus verder gaat. In het stuk gaat het niet alleen over kerst. Eén van de meest indrukwekkende scènes is de kruisiging van Jezus.

 

Nick Muller speelt één van de soldaten die Jezus aan het kruis slaat. Bij een eerdere ontmoeting die Nick en ds. Arie van der Veer hadden, vertelde Nick dat dit voor hem heel heftig is om te doen. Er was een periode in zijn leven, waarin hij zelf hoorde bij de massa die riep "kruisigt hem". Hoe zijn leven veranderd is en hoe de kruisigingsscène toch te maken heeft met kerst, is allemaal te zien in deze aflevering.

 

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: