Nederland Zingt

31 december 2011, 18:50

Koor- en samenzang vanuit de Dominicanenkerk in Zwolle met liederen van geloof, hoop en toekomst.

In deze laatste uitzending van het jaar koor- en samenzang vanuit de Dominicanenkerk in Zwolle met liederen van geloof, hoop en toekomst.

 

De tekstdichter Paul Gerhardt van het lied 'Beveel gerust uw wegen' heeft in zijn leven veel leed gekend. Zijn vader stierf toen hij twaalf was, zijn moeder overleed twee jaar later. Zijn jeugd en lange studietijd, waarin hij voor zijn eigen levensonderhoud moest zorgen, bracht hij door te midden van oorlog, pest en brand, die ook zijn geboorteplaats grotendeels in de as legde. Ook in zijn huwelijk kende hij veel armoede.

 

Toen zijn vrouw Anna Maria op een dag hem vroeg om haar geld te geven om het meest nodige te kopen was zijn antwoord: 'Ik zal je voedsel bezorgen dat niet vergaat'. Na een paar uur kwam hij met het lied: 'Befiehl du deine Wege'. Vaak zal Gerhardt die woorden herhaald hebben en zijn leven opnieuw in de handen van zijn barmhartige, Hemelse Vader hebben gelegd, wetend dat hij daarom niets te vrezen had.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: