Nederland Zingt op Zondag

1 januari 2012, 08:55

Een bijzondere uitzending op nieuwjaarsdag vanuit Parijs! Arjan Lock ontmoet daar pianist Daniel Wayenberg.

Daniel Wayenberg is een internationaal bekroond pianist van Nederlandse origine. Hoewel hij al 82 jaar oud is, geeft hij nog regelmatig concerten. EO-directeur Arjan Lock zoekt hem op in de Franse hoofdstad, in zijn huis in een buitenwijk.

De pianist vertelt open over zijn geloof, dat van jongs af aan veel betekend heeft in zijn leven. Samen bezoeken ze een eilandje in de Seine, waar hij vaak wandelde met zijn moeder, die inmiddels overleden is. Zij werd 102 jaar oud. Daniel Wayenberg vertelt over zijn herinneringen aan haar, en over keuzes die hij maakte in zijn leven.

En natuurlijk kruipt hij in dit programma achter de vleugel en laat Arjan wat voorbeelden horen van muziek die hem inspireert. Wat hij in de hemel voor God zou willen spelen? Daniel Wayenberg hoopt in ieder geval wel dat hij dan nog muzikant zal zijn. Hij vertelt over zijn verwachtingen voor het nieuwe jaar en ook voor de grote toekomst waar hij naar uitziet.

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: