Nederland Zingt op Zondag

8 januari 2012, 08:55

Spreker, schrijver en illustrator Willem de Vink vertelt over de boodschap van vergeving die hij wil doorgeven.

Wigle Tamboer ontmoet spreker, schrijver en illustrator Willem de Vink. Willem wordt geboren in Utrecht. Als klein jongetje kan hij al mooi tekenen. Wel ervaart hij veel spanningen thuis; zijn vader terroriseert het gezin.

 

Later ontdekt Willem dat hij op zijn vader lijkt, iets waar hij zich tegen verzet. Hij heeft een heftige tienertijd, waarin hij leert zichzelf en zijn vader te vergeven. Hij ervaart wat het is om door God geliefd te zijn en dat er in Jezus geen veroordeling meer is. Het is Willems passie om deze boodschap aan zoveel mogelijk mensen door te geven.

 

Wigle Tamboer neemt een kijkje in Willems studio, waar onder andere zijn jeugd-totempaal staat. Willem laat hier ook zien hoe een van de tekeningen uit de Tienerbijbel is ontstaan.

 

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: