Nederland Zingt op Zondag

15 januari 2012, 08:55

Ds. Van der Veer bezoekt kunstenares Anneke Kaai. Ze laat enkele werken uit haar nieuwe serie over gebed zien.

Aan het begin van de Week van Gebed ontmoet ds. Arie van der Veer de kunstenares Anneke Kaai. Hij bezoekt haar thuis in het Duitse Kleve, waar zij ds. Arie enkele werken uit haar gloednieuwe serie over gebed laat zien.

 

Al van jongs af aan wil Anneke niets liever dan tekenen en schilderen. De kunstenaarswereld is haar vreemd, maar ze mag van haar ouders toch de kunstacademie gaan doen. Ze trouwt met een predikant en krijgt een gezin. Voor het schilderen is enige jaren weinig gelegenheid.

 

Maar vanaf de jaren '80 begint ze schilderijen te maken die geïnspireerd zijn door de Bijbel. Anneke vertelt hoe haar drive om bijbelse thema's te schilderen voortkomt juist uit die jaren op de kunstacademie, toen God dood werd verklaard.

 

En bijzonder: ze laat ds. Arie van der Veer zien hoe ze werkt. Normaal wil Anneke er niemand bij hebben. Ze laat zien hoe ze diep geraakt kan worden door door de bijbelse onderwerpen die ze schildert.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: