Nederland Zingt

21 januari 2012, 18:55

Koor- en samenzang vanuit de Grote kerk in Alkmaar met Women in Worship en mannenkoor De Lofstem.

Goede melodieën inspireren dichters vaak om een nieuwe tekst te gaan schrijven. Ds André F. Troost heeft op de melodie van het lied 'Ik wil mij gaan vertroosten' een nieuwe tekst geschreven: 'Ik ben door U gevonden'.

 

André Troost, predikant en publicist, werd geboren in 1948 te 's-Gravenhage. Hij was pastoraal werkzaam in het Land van Heusden en Altena en de Langstraat, als jeugdwerkpredikant verbonden aan het Brabantse jeugdcentrum 'De Crocus' te Doeveren bij Heusden. Later werkte hij te Asperen en Ermelo. In 1994 zette hij zijn pastoraat voort in Zunderdorp én Amsterdam, waar hij zeven jaar lang op zondagavonden de 'Diensten met Belangstellenden' leidde in de Engelse Kerk aan het Begijnhof. Sinds de zomer van 2001 woont en werkt hij weer in Brabant, nu als predikant van de Protestantse Kerk in Nederland in en rond de Grote of Catharijnekerk in de vestingstad Heusden aan de Maas.

 

Aan deze opname vanuit de Grote of St. Laurenskerk in Alkmaar werken bijzondere koren mee zoals Women in Worship en Christelijk Mannenkoor de Lofstem uit Broek op Langedijk onder leiding van Aldert Fuldner.

 

Meewerkende musici zijn onder andere organist Martin Zonnenberg, het trompetduo Arjan en Edith Post en het combo onder leiding van André Bijleveld.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: