Nederland Zingt op Zondag

22 januari 2012, 08:55

Aan het begin van de Alpha-startweek heeft ds. Arie van der Veer een ontmoeting met Patrick van der Laan.

In deze uitzending ontmoet ds. Arie van der Veer Patrick van der Laan. Patrick groeit op niet wetende dat zijn vader niet zijn echte vader is. Wanneer Patrick twaalf jaar is, krijgt zijn moeder longkanker. Zijn stiefvader vertrekt op de dag dat hij dit hoort, omdat hij niet kan omgaan met de moeite en het verdriet. Patrick blijft alleen achter met zijn moeder en zus. Hij sluit zich af, wordt agressief en kan niet over zijn gevoelens praten.

 

Patrick ziet bij zijn doodzieke moeder de verandering als zij God leert kennen. Patrick besluit na het overlijden van zijn moeder als 'tegenprestatie' een Youth Alpha-cursus te volgen en daar komt hij tot geloof.

 

Maar als zijn relatie stuk loopt wil hij niets meer met God te maken hebben. Hij valt terug in zijn oude gedrag, totdat een meisje van de Alpha-cursus opbelt en hem vraagt mee te gaan naar de kerk. Door haar leert hij om te gaan met zijn gevoel en alles bij God te brengen wat hem dwarszit. Ook als hij chronisch ziek wordt ervaart hij God. Maar, inmiddels getrouwd, voelt hij na de geboorte van een zoontje des temeer het gemis van het kennen van zijn echte vader.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: