Nederland Zingt op Zondag

12 februari 2012, 08:56

Ap en Anita Verwaijen geven huwelijksseminars en schreven het boek 'De kunst van een gelukkig huwelijk'.

Ds. Arie van der Veer gaat op bezoek bij Ap en Anita Verwaijen.

 

Ap verdiende goed als echtscheidingsadvocaat en Anita als directeur van een kleuterschool. Ondanks hun twee leuke kinderen en het luxe leventje stond hun huwelijk onder druk. Totdat Anita ernstig ziek wordt en ze maanden wordt opgenomen in ziekenhuizen.

 

De ziekteperiode is een ommekeer in het leven van Anita: ze komt tot levend geloof. Ap gaat in de periode die volgt wel met haar mee naar de kerk, maar vindt het er maar een rare boel. Maar het ongelofelijke gebeurt: ook Ap komt tot geloof.

 

Tegenwoordig geven Ap en Anita huwelijksseminars. Ze schreven ook een boek over dit thema: 'De kunst van een gelukkig huwelijk'. Een van de spreuken die Ap en Anita graag hanteren is: 'Wees elkaar onderworpen, maar onderwerp elkaar niet!'

 

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: