Nederland Zingt op Zondag

19 februari 2012, 08:55

Ds. Arie gaat op bezoek bij schrijfster Mirjam van der Vegt. Haar roman 'De laatste patiënt' bevat veel van haar eigen verhaal.

Ds. Arie van der Veer gaat op bezoek bij schrijfster Mirjam van der Vegt. Haar roman 'De laatste patiënt' bevat ook veel van haar eigen verhaal.

 

Voor haar RSI-klachten werd Mirjam behandeld door een oudere neuroloog, met wie zij bijzondere ontmoetingen had. Van hem leerde zij, hoe belangrijk aandacht is. Aandacht voor dingen in je leven, en aandacht voor elkaar.

 

Ze vertelt ds. Arie waarom ze dit boek graag wilde schrijven en over haar zoektocht naar stilte en overgave. Dit deelt ze met anderen door stilteconcerten en stiltewandelingen te organiseren. Ds. Arie gaat met haar zo'n stiltewandeling maken.

 

Ook neemt Mirjam hem mee naar één van de Utrechtse kerken. Ze brandt daar regelmatig een kaars en ze vertelt waarom het haar zo ontroert dat een bijzonder iemand dat ooit voor haar deed. Ook bespreken ze welke lessen ze heeft geleerd, wat ze nog wil leren én wat het volgende boek is wat zij gaat schrijven.

 

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: