Nederland Zingt

10 maart 2012, 19:00

Koor- en samenzang vanuit de Groote Kerk in Maassluis met o.a. het Katwijks Chr. Mannenkoor Jubilate.

Koor- en samenzag vanuit de Groote Kerk in Maassluis met o.a. Katwijks Chr. Mannenkoor Jubilate onder leiding van Aldert Fuldner en Familiekoor Ichthus onder leiding van Jan Verhoef. Meewerkende musici zijn onder andere organist Martin Zonnenberg en pianist Jaap Kramer.

 

Het orgel in de Groote of Nieuwe Kerk te Maassluis werd gebouwd door Rudolph Garrels in de jaren 1730-1732. Het was een schenking van Govert van Wijn, een rijke ingezetene van Maassluis, reder en penningmeester van het College van de visserij.

 

Op 4 december 1732, de dag dat Govert van Wijn 90 jaar oud werd, vond de overdracht en ingebruikname van het nieuwe orgel plaats. Het prachtige Garrels orgel in de Groote Kerk is jarenlang bespeeld door de bekende organist Feike Asma.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: