NPO Logo EO Logo Icon--youtube Icon--facebook Icon--twitter Icon--instagram Icon--snapchat Icon--pinterest Icon--whatsapp Icon--spotify Icon--mail play video image audio close menu search next checkmark cross

Nederland Zingt

17 maart 2012, 19:00

Koor- en samenzang met als thema: Genade. Lied van de week is 'Genade zo oneindig groot'.

Koor- en samenzang met als thema: Genade. De betekenis van genade komt in veel liederen naar voren. Bijvoorbeeld in het lied 'Ach blijf met Uw genade'.

 

Genade van God betekent meer dan alleen dat al je schuld vergeven wordt. Een misdadiger komt weliswaar vrij op den duur of door gratie. Vervolgens moet hij zichzelf zien te redden in de maatschappij. Bij God is dat anders. God vergeeft niet alleen, hij herstelt ook. Bij God krijgen een misdadiger en alle zondaars een compleet nieuw leven.

 

Een van de meest bekende liederen is het lied 'Genade, zo oneindig groot' (Amazing Grace).

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: