Nederland Zingt op Zondag

25 maart 2012, 08:55

Ds. Arie van der Veer ontmoet Gerry van den Berg. Ze vertelt over Gods rol in haar leven.

Ds. Arie van der Veer ontmoet Gerry van den Berg. Jarenlang is het alcoholisme van haar man Jan een geheim dat alleen binnen haar gezin bekend is. Maar uiteindelijk barst de bom en komt alles naar buiten. Hulp mag niet meer baten, en Gerry en Jan scheiden.

 

Na de scheiding besluit Gerry naar pastoraal centrum De Hezenberg te gaan, om zo in het reine te komen met God. Hier leert ze Hem kennen als een God van liefde en vergeving, waardoor ze verlost wordt van haar schuldgevoel na de scheiding.

 

Wanneer Jan een aantal jaren later overlijdt, voelt ze zich niet alleen een gescheiden vrouw, maar ook weduwe. Samen met ds. Arie van der Veer bezoekt ze het graf van Jan en vertelt ze over Gods rol in haar leven.

 

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: