Nederland Zingt op Goede Vrijdag

6 april 2012, 09:15

Arjan Lock ontmoet de Zwolse beeldhouwer Tom Waterreus, die door zijn religieuze kunstwerken internationale bekendheid geniet.

Arjan Lock ontmoet Tom Waterreus. Deze Zwolse kunstenaar geniet door zijn religieuze kunstwerken internationale bekendheid. Het begin van zijn carrière verliep echter minder succesvol.

 

Lang voordat hij een bekende beeldhouwer werd, deed Tom Waterreus zijn intrede als broeder bij de Dominicanen te Nijmegen. In het klooster was voor hem geen ruimte om zich te uiten als beeldend kunstenaar. Hij trad uit en volgde de kunstacademie in Maastricht. Tom ontdekte dat hij door het maken van beelden gehoor kon geven aan zijn roeping.

 

In 2007 werd Tom getroffen door een herseninfarct. Dit maakte hem nog meer bewust van het lijden dat Jezus op Goede Vrijdag onderging. Aan Arjan Lock vertelt hij hoe zijn levensweg hem heeft gevormd als kunstenaar.

 

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: