Nederland Zingt op Zondag

15 april 2012, 08:55

Ds. Tamboer ontmoet Connie Hoosbeek. Lange tijd lacht het leven haar toe, totdat ze de diagnose borstkanker krijgt.

Ds. Wigle Tamboer ontmoet Connie Hoosbeek, een geboren en getogen Spakenburgse. Lange tijd lacht het leven haar toe. Ze geniet van een onbezorgde jeugd, trouwt jong met Erik en krijgt drie dochters.

 

Het leven van Connie verandert echter volledig, wanneer ze op een dag een knobbel in haar borst voelt. De constatering borstkanker zorgt voor een nieuwe weg vol spanning en verlies. Verlies van gezondheid, maar ook van onbezorgdheid en zekerheden. Toch ervaart Connie ook winst: ze leert te vertrouwen op God.

 

Op aandringen van vrienden en familie maakt Connie een boek van al haar mails en dagboekfragmenten uit deze moeilijke periode, met als titel 'Een borst vol'. Ze praat hierover met ds. Wigle Tamboer. Bovendien laat ze hem enkele van haar favoriete plekken in en rondom Spakenburg zien.

 

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: