Nederland Zingt op Zondag

29 april 2012, 08:55

De Joodse Suus Bolt (90) vertelt over haar wonderbaarlijke ontsnappingen tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Ds. Arie van der Veer ontmoet de 90-jarige Joodse Suus Bolt. Ondanks haar leeftijd is zij nog altijd erg kwiek en zet ze zich graag in voor anderen.

 

Suus groeit op in een joods gezin in Dalen. Ze is 19 als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt. Terwijl zijzelf drie keer aan de Duitsers weet te ontsnappen, wordt de rest van haar familie gedeporteerd. Ze ziet hen nooit meer terug.

 

Samen met ds. Arie van der Veer bezoekt Suus Bolt onder andere Westerbork. Ze vertelt over haar ervaringen in de oorlog en de drie wonderbaarlijke ontsnappingen, die voor haar 'zuiver Gods bewaring' zijn geweest. Een geschiedenis die ze pas sinds een paar jaar aan anderen kan en wil vertellen.

 

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: