Nederland Zingt

19 mei 2012, 19:05

Koor- en samenzang vanuit de St. Joriskerk in Amersfoort met o.a. MisSion Gospelchoir o.l.v. Martin Brand.

Koor- en samenzang vanuit de St. Joriskerk in Amersfoort. Muzikale medewerking verlenen MisSion Gospelchoir onder leiding van Martin Brand, het Studentenkoor van de Evangelische Hogeschool onder leiding van Maarten Wassink, Kinga Ban, Jeannette Coppoolse en Dianne Kouwen.

 

Martin Brand is vanaf de oprichting van MisSion Gospelchoir in januari 2008 de dirigent van het koor. Elke week leidt hij, samen met pianist Henk Doest, de repetities en werkt hij toe naar de totaalprogramma's. Al geeft Martin anders vorm aan deze taak dan veel andere dirigenten: "Ik zie mezelf niet als dirigent die de touwtjes strak in handen houdt. Ik wil het koor, samen met Henk Doest, op een niveau brengen waar zij zelfstandig een lied kunnen brengen, muzikaal en expressief. Ik wil graag dat de koorleden zich kunnen richten op ons publiek."

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: