Nederland Zingt met Pinksteren (1)

27 mei 2012, 08:55

Ds. Arie van der Veer ontmoet het Amsterdamse echtpaar Jurjen en Marijke ten Brinke, de oprichters van Hoop voor Noord.

Ds. Arie van der Veer ontmoet het Amsterdamse echtpaar Jurjen en Marijke ten Brinke. Zij zijn de oprichters van 'Hoop voor Noord': een multiculturele gemeente in Amsterdam-Noord waar christenen uit allerlei culturen samenkomen.

 

Na hun trouwen gaan Jurjen en Marijke voor een afstudeerproject naar Papoea Nieuw Guinea. Daar krijgt Marijke een nare, resistente vorm van malaria, waardoor hun droom om voor langere tijd naar het buitenland te gaan, in duigen valt.

 

Het jonge gezin besluit te gaan werken bij Stichting Gave, een organisatie die zich inzet voor vluchtelingen. Doordat ze het werk met idealisme en passie doen, worden ze na een aantal jaar gevraagd om naar Amsterdam-Noord te komen en hier te gaan werken. De bloeiende multiculturele gemeente 'Hoop voor Noord' is al snel het resultaat.

 

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: