Nederland Zingt met Pinksteren (2)

28 mei 2012, 09:00

Het geloof van Ronald en Vally staat op een laag pitje, totdat ze de kerkgemeente Hoop voor Noord binnenlopen.

Op Tweede Pinksterdag ontmoet ds. Arie van der Veer Ronald en Vally Soesman. Lange tijd staat hun geloof op een laag pitje, maar daar komt verandering in door de multiculturele kerkgemeente 'Hoop voor Noord'.

 

Ronald en Vally zijn allebei geboren in Indonesië, maar ontmoeten elkaar hier in Nederland. Ze trouwen en krijgen twee zoons. Het geloof speelt voor beiden in die tijd slechts een kleine rol. Toch besluiten ze in 2006 een kijkje te nemen in een nieuw gestichte, multiculturele kerk in Amsterdam-Noord.

 

De stap om hier naar binnen te gaan, betekent een ommekeer in hun leven. Het geloof krijgt nu voor hen gestalte en de hele familie raakt betrokken bij 'Hoop voor Noord'. Behalve Ronalds kosterschap en Vally's pastorale werk, zorgen de twee er ook voor dat mensen zich welkom en thuis kunnen voelen in de kerk.

 

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: