Nederland Zingt in de Zomer (2)

10 juni 2012, 08:55

In deze zomeraflevering staat het dorp Spakenburg centraal en opnieuw een kijkje op camping 'De Heigraaf' in Woudenberg.

Nederland Zingt in de Zomer bezoekt elke week een andere toeristische plaats in Nederland. In deze aflevering is het de beurt aan Spakenburg: een dorp dat bekend staat om zijn bottervloot en zijn koek- en visverkoop.

 

Maar dat is niet alles. Ook de Spakenburgse klederdracht is kenmerkend voor het dorp, al lijkt deze traditie steeds minder belangrijk gevonden te worden nu er nog slechts 250 vrouwen zijn die de karakteristieke kleding dagelijks dragen. Een uniek fenomeen dat aan anderen doorgegeven wordt middels het Klederdracht- en Visserijmuseum. Hier is een grote collectie klederdracht te zien en wordt uitgelegd hoe deze kleding gedragen en hoe er mee omgegaan moet worden.

 

Verder kent Spakenburg op het gebied van sport, cultuur en natuur ook zo haar ontspannende en inspannende activiteiten. Enerzijds is daar de polder Arkemheen-Eemland en het Eemmeer, maar anderzijds kan er ook veel actie beleefd worden tussen de voetbalrivalen IJsselmeervogels en SV Spakenburg. De ideale plaats dus voor ieder wat wils!

 

Een wekelijks terugkerend onderdeel van Nederland Zingt in de Zomer is een kijkje op camping De Heigraaf in Woudenberg. Hoe besteden de bezoekers hun vakantie? En welke tips hebben ze bij mooi of slecht weer?

 

Tussen de bezoekjes en gesprekken door kunt u genieten van koor- en samenzang. Ook is er een meditatie en gebed.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: