Hilversum

16 juni 2012, 18:25

Volgens de legende was Vitus de zoon van een Siciliaanse senator. Op zijn twaalfde werd hij christen. Hij bekeerde veel mensen en deed veel wonderen. De legende wil dat hij in Rome de zoon van keizer Diocletianus genas van een kwade geest. Maar toen hij hierna weigerde dankoffers aan de goden te brengen werd hij beschuldigd van tovenarij en werden hij en zijn huishouding gemarteld (303 na Christus). De ene legende gaat hier verder met het verhaal dat ze volkomen ongeschonden door deze martelingen heen kwamen en bevrijd werden door een storm die tevens alle tempels verwoestte. Naast mooie samenzangliederen werken aan dit programma vocalgroup Voice o.l.v. Martin Mans en The Pilgrim's Voices o.l.v. Annemarie Ezinga.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: