Nederland Zingt in de Zomer (4)

24 juni 2012, 08:55

In deze zomeraflevering een ontmoeting met palingvisser Meindert Klaassen uit Harderwijk.

In deze aflevering staat Harderwijk centraal, een voormalige universiteitsstad met een rijke historie. Eén van de leuke, verstopte plekjes in deze plaats, is de Hortus. Deze rustige tuin ligt in het centrum van Harderwijk, vlak achter de drukke winkelstraat en de markt met terrasjes.

 

Ook de haven van Harderwijk trekt veel bekijks. Palingvisser Meindert Klaassen is een van de laatste beroepsvissers die hier nog dagelijks vaart. Toch kan hij maar nauwelijks rondkomen van zijn baan. Tijdens strenge winters zit Meindert hele periodes zonder inkomen. Ook de vangst valt steeds meer tegen; wat vroeger op één dag gevangen werd, vangt hij nu in een maand. Klaassen: "Als visser ben ik zo afhankelijk van het weer en van wat de Heer geeft. Ik ga daarom iedere morgen biddend aan het werk."

 

De koor- en samenzang komt vanuit de Grote- of Barbarakerk in Culemborg. Ook is er een meditatie en gebed.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: