Nederland Zingt in de Zomer (5)

1 juli 2012, 08:55

Schoonhoven staat bij velen bekend als dé zilverstad. Een gesprek met juwelier Ab Rikkoert.

'Nederland Zingt in de Zomer' trekt in deze aflevering door het Zuid-Hollandse Schoonhoven. Deze stad aan de Lek staat bij velen bekend als dé zilverstad van Nederland. Iemand die deze zilvertraditie als geen ander kent, is Ab Rikkoert. Zijn familie zit al vijf generaties in het juweliersvak.

 

De Schoonhovense hoogbejaarde Stien Ooms vertelt in deze aflevering waarom het lied 'Er ruist langs de wolken' haar altijd weer raakt. Haar man, die lange tijd niets van het geloof wilde weten, kwam op zijn sterfbed tot geloof. Hij vroeg toen of Stien en haar jongste zoons dit voor hem wilden zingen.

 

De koor- en samenzang komt vanuit de Basiliek in Oudenbosch. Ds. Wigle Tamboer sluit de aflevering af met meditatie en gebed.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: