Grote of St. Janskerk

14 juli 2012, 19:05

Nederland zingt vanuit de Grote of St. Janskerk met de kinder- en jeugdkoren o.l.v. Jennifer van der Hoek en de koren Deo Cantemus, Ger. Kerkkoor Zwijndrecht en Ger. Kerkkoor Alblasserdam o.l.v. Cor de Haan. In de bundel van Joh. de Heer staan veel teksten van M.S. Bromet. Zo ook van het lied 'Ik zie een poort wijd openstaan'. Meier Salomon Bromet was een Surinaams-Nederlands dichter, zendeling en theoloog. Bromet werd op 13 januari 1839 geboren in Paramaribo, Suriname; hij overleed op 16 mei 1905 in dezelfde stad. Bromet, van geboorte Joods, studeerde na zijn bekering theologie in Engeland. Hij verhuisde naar Amsterdam en werd daar evangelist onder Israël - evangelist aan het Joodse volk. Bromet stichtte twee missies, in Amsterdam en in Paramaribo. Ook stichtte hij in Paramaribo een christelijke school. Hij vertaalde veel liederen uit het Engels, die werden opgenomen in de Zangbundel Joh. de Heer.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: