Nederland Zingt in de Zomer (9)

29 juli 2012, 08:55

In deze aflevering staat het vissersdorp Egmond centraal. 'God van Trouw' is het verzoeklied van de Egmondse Jola Plomp.

In deze aflevering staat Egmond centraal. De plaats, waar onder andere Dick Bruna's Nijntje ooit geboren is, heeft zich ontwikkeld als echt vissersdorp.

 

Met de opkomst van de Egmondse visindustrie in de 17e eeuw werd speciaal voor de dagvisserij het schip 'De Pinck' gemaakt. Ook tegenwoordig is dit schip nog te bewonderen: het bestuur van het Museum van Egmond heeft deze zogenaamde Egmonder Pinck uit ongeveer 1670 gereconstrueerd. Eén van de Egmonders die zeer bevlogen is over dit schip, is Chiel Zwaanswijk. Hij bouwde samen met veertien anderen aan de replica.

 

De Egmondse Jola Plomp vertelt over haar verzoeklied 'God van Trouw'. Ondanks moeilijke periodes in haar leven ervaart ze Gods trouw voortdurend. Want zoals de tekst zegt: 'Dwars door de storm bent U, Heer, het Anker'.

 

De uitzending wordt afgewisseld met koor- en samenzang vanuit de Sint Bonaventurakerk in Woerden. De aflevering wordt door Arjan Lock afgesloten met meditatie en gebed.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: