Sint-Petruskerk in Oirschot

4 augustus 2012, 18:50

De Sint-Petruskerk in Oirschot is een van de grotere nog bestaande gotische dorpskerken in Noord-Brabant. In 1268 werd een nieuwe kerk gebouwd, de Sint-Petruskerk. Dit werd de nieuwe kapittelkerk. Deze brandde echter in 1462 af, waarbij veel kostbare documenten en kunstvoorwerpen verloren gingen. Hierna ging men voortvarend aan het werk met de opbouw van de nieuwe kerk, maar er was regelmatig geldgebrek. De kerk kwam pas in 1515 gereed. Nederland zingt vanuit de Sint-Petruskerk in Oirschot met medewerking van Jeugd Selectie Koor o.l.v. Bert Noteboom en The Psalm Project. Basis is het Geneefs Psalter en met prachtige arrangementen van Eelco Vos en Luca Genta en in de uitvoering van The Psalmproject is het een inspiratiebron. Immers het woord van God zegt: 'Zing met je hele hart psalmen en hymnen voor God en liederen die de Geest je vol genade ingeeft.'.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: