Nederland Zingt in de Zomer (11)

12 augustus 2012, 08:55

Deze zomeraflevering komt vanuit Nunspeet. Jan Vos vertelt over het 'Verscholen Dorp'.

Deze aflevering van 'Nederland Zingt in de Zomer' komt vanuit het Gelderse Nunspeet. De bijnaam van deze plaats is niet voor niks 'Parel van de Veluwe': door de aanwezigheid van bos, water, heide en zandgronden trekken elk jaar meer dan één miljoen mensen naar dit dorp.

 

Eén van de belangrijkste monumenten van Nunspeet is het 'Verscholen Dorp'. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zaten een jaar lang dagelijks zo'n 80 tot 100 Joden verscholen in de primitieve hutten die verstopt waren in de bossen aan de zuidelijke kant van Nunspeet. Jan Vos vertelt meer over deze schuilplaats.

 

Je kunt geloven met je hoofd, maar je moet ook geloven met je hart. Gerda Huizinga weet als geen ander hoe belangrijk het is om de volledige regie van je leven bij God te leggen, in plaats van Hem slechts een bijrol te geven. Het lied 'God is trouw' spreekt haar dan ook erg aan.

 

De uitzending wordt afgewisseld met koor- en samenzang vanuit de Nieuw Jeruzalemkerk in Emmeloord. De aflevering wordt door Arjan Lock afgesloten met meditatie en gebed.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: