NPO Logo EO Logo Icon--youtube Icon--facebook Icon--twitter Icon--instagram Icon--snapchat Icon--pinterest Icon--whatsapp Icon--spotify Icon--mail play video image audio close menu search next checkmark cross

St. Nicolaaskerk in Edam

18 augustus 2012, 19:20

In de vijftiende eeuw werd begonnen met de bouw van deze kerk en toren. Het ging oorspronkelijk om een kleinere kruiskerk die na verbreding van de zijbeuken van het schip een hallenkerk werd. Ook werd het koor uitgebreid en de portalen in laatgotische stijl toegevoegd. Het eindresultaat is een van de grootste kerken van Nederland. Nederland Zingt vanuit de St. Nicolaaskerk met medewerking van Chr. Koorver. Deo Juvante uit Huizen o.l.v. Bert Moll en Collegium Vocale Zaandam o.l.v. Cor Brandenburg.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: