Nederland Zingt in de Zomer (12)

19 augustus 2012, 08:56

In deze aflevering een gesprek met kunstenaar Johan Jansen uit Putten.

Op de rondrit langs verschillende toeristische plaatsen komt 'Nederland Zingt in de Zomer' deze week aan in Putten. Dit toeristische dorp op de Veluwe kent een kunstroute van 40 kilometer, die zeker de moeite waard is om te fietsen.

 

Eén van de kunstenaars die langs deze route exposeert is Johan Jansen. Als locatie voor zijn kunstwerk koos hij het heideveldje dat van oudsher de bijnaam 'de Ark' heeft. Op deze plaats vond tijdens de oorlog een luchtgevecht plaats, terwijl Johans vader en oudste broer juist op dat moment daar fietsten.

 

Het verzoeklied van John van Ommen is 'Herstel mijn eerste liefde'. John werkt samen met zijn vrouw in een gezinsvervangend tehuis voor jongeren met een mentale beperking. Deze bewoners kunnen heel goed de liefde van God laten zien. Hun onbevangenheid en getuigenis is geweldig: iets waar gastouders en begeleiders nog veel van kunnen leren.

 

De uitzending wordt afgewisseld met koor- en samenzang vanuit de Jacobikerk in Utrecht. De aflevering wordt door ds. Arie van der Veer afgesloten met meditatie en gebed.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: