Nederland Zingt op Zondag

7 oktober 2012, 08:57

Arjan Lock ontmoet luistercoach Harry van de Pol. Zijn motto is 'Een dag niet geluisterd, is een dag niet geleefd.'

Arjan Lock ontmoet luistercoach Harry van de Pol. Tegenwoordig luisteren mensen volgens hem nauwelijks nog naar elkaar. Hij schreef daarom het boek 'Harthorend', onder het motto: 'Een dag niet geluisterd, is een dag niet geleefd.'

 

In zijn jeugd moet Harry vaak de problemen van zijn moeder aanhoren. Dit drukt een stempel op zijn leven. Het maakt dat hij zich uiteindelijk gaat ontwikkelen in trainingen over luisteren en hier een boek over schrijft.

 

Verder vertelt Harry over de levensbedreigende hersenvliesontsteking die zijn vrouw vorig jaar trof. Ruim anderhalve maand lag ze in het ziekenhuis, en Harry's gezin dreigde een vrouw en moeder te verliezen. Luisterde God in deze periode, of bleef het oorverdovend stil?

 

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang. De samenzang komt vanuit de Grote Kerk in Vianen en de Laurenskerk in Rotterdam.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: