Nederland Zingt op Zondag

14 oktober 2012, 08:56

Op Micha Zondag gaat ds. Wigle Tamboer op bezoek bij Ada Hollander. Ze runt een opvangboerderij voor pleegkinderen.

Lange tijd denkt Ada Hollander dat zij geen enkele waarde heeft in Gods ogen. Alles wat zich in haar leven afspeelt, heeft ze aan zichzelf te danken. Tot ze Gods liefde echt leert kennen en er niet langer over kan zwijgen.

 

Na een echtscheiding vertrekt Ada met haar twee dochters vanuit de Randstad naar Drenthe, waar ze helemaal opnieuw begint. Met haar tweede man Jan start ze een opvangboerderij speciaal voor pleegkinderen, en organiseren ze kinderkampen. Bovendien heeft ze een mooie manier gevonden voor het uitdragen van Gods boodschap aan de wereld: Ada speelt toneel en cabaret.

 

Ada en Jan laten zien hoe er ook in het klein iets gedaan kan worden aan onrecht en ongelijkheid. Daarmee zijn ze inspirerende gasten voor deze Micha Zondag: een dag waarop de woorden uit Micha 6:8 in veel kerken opnieuw extra aandacht krijgen: 'Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.'

 

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang. De samenzang komt vanuit de Grote of St. Michaëlskerk in Zwolle en de Martinikerk in Bolsward.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: