Nederland Zingt op Zondag

21 oktober 2012, 08:56

Arjan Lock ontmoet Cary Lenstra. Ondanks het diepe verdriet in haar leven is er ook plaats voor vrede en vreugde.

Presentator Arjan Lock ontmoet Cary Lenstra. Ze trouwt met Henk krijgt, en samen krijgen ze twee dochters en twee zoons. In 1997 breekt een moeilijk jaar voor beiden aan: Cary's vader sterft vrij plotseling aan kanker, Cary krijgt de diagnose reuma en bij Henk openbaart zich een hersentumor. De grond lijkt onder Cary's voeten weg te zakken. Ze kan zich alleen nog aan God vastklampen.

 

Tien jaar later sterft Henk. In de eerste periode na het overlijden brengt Cary uren door bij zijn graf. Maar na verloop van tijd breekt er ook licht door en ze merkt dat God haar niet alleen laat. Naast het verdriet ontdekt ze dat er ook vrede en vreugde kan zijn.

 

De gesprekken en meditatie worden afgewisseld met koor- en samenzang. De samenzang komt vanuit de Grote Kerk in Vianen en de Oude Kerk in Delft.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: