Nederland Zingt op Zondag

4 november 2012, 08:55

Ds. Arie van der Veer ontmoet tuinder Thijs Veldhuijzen. Kort voor Dankdag heeft hij een mooie boodschap.

Ds. Arie van der Veer bezoekt de jonge tuinder Thijs Veldhuijzen. Op zijn 12e begint Thijs in de volkstuin met het verbouwen van zijn eigen groenten. Direct komt ook de ondernemer in hem naar boven. Hij verkoopt zijn groenten aan de deur. Een aantal jaren later begint Thijs zijn eigen bedrijf: inmiddels heeft hij een grote kas, samen met twee compagnons.

 

Thijs is een harde werker, waardoor in het verleden het werk vaak op de eerste plaats kwam en daarna pas het gezin en God. Door contact met andere christenen zag hij echter in dat het leven ook anders kan. Vandaag vertelt Thijs aan ds. Van der Veer hoe die omslag is gekomen en hoe het nu met hem en zijn bedrijf gaat. De les die hij geleerd heeft: als hij loslaat en God meer ruimte geeft, blijft de zorg niet achterwege. Een mooie boodschap zo vlak voor dankdag!

 

De meditatie staat in het teken van Dankdag. De samenzang komt vanuit de Bonaventurakerk in Woerden en de Grote Kerk in Dordrecht.

Op de hoogte blijven van Nederland Zingt?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief: